Kúpiť nordic walking palice – e-shop

Sprievodca výberom
palíc


Nordic walking palice  >  Najobľúbenejším športom je turistika a chôdza

Najobľúbenejším športom je turistika a chôdza

Ako z chôdze vyťažiť čo najviac pre zdravie? Skúste nordic-walking.

Najobľúbenejšou aktivitou je pešia turistika a severská chôdza, na druhom mieste je cyklistika. Behu sa aspoň raz týždenne venuje 12% ľudí v produktívnom veku.

Najaktívnejší sú tí najmladší

Vo vekovej skupine 15-19 rokov je 75% ľudí aktívne športujúcich najmenej raz týždenne. Najviac aktívnych športovcov je vo velkych mestoch. Viac športujú muži. Polovica z nich športuje pre zábavu, to 38% žien chce športom schudnúť. Všeobecne sa najviac športuje kvôli lepšej kondícii a zdraví.

Stredná a staršia generácia má najradšej pešiu turistiku

Chôdza a turistika je najobľúbenejším športom Slovákov, najrozšírenejšia je u strednej a staršej generácie. Ide to vidieť aj v športových e-shopoch, kde sú jedným z najpredávanejších produktov nordic walking palice. Obľúbená je tiež cyklistika a plávanie.

Rozdiely sú medzi mužmi a ženami, ženy majú ďalej radi tanec, in-line korčule a aerobic, muži futbal, bowling a stolný tenis.

Prekážkou vo športovanie sú hlavne zdravotné problémy, vek a nedostatok času, často aj financie potrebné pre začatie športovanie.

Zdieľajte článok



Odporúčame nordic walking palice






Ďalšie novinky

Nordic walking a chudnutie

Nordic walking, alebo tiež severská chôdza, je výborným prostriedkom na chudnutie. Ako správne a zdravo chudnúť s nordic walking?

všetky novinky